top of page
Print Roller and Plate

 O meni 

Semmui sam osnovao nakon što sam proveo preko 20 godina u grafičkoj industriji. Iskustvo koje sam stekao  u radu na raznim printerima, cutterima, cnc strojevima, u doradi, administraciji, vođenju te izradi grafičke pripreme koja je sve to opslužila namjeravam dalje usavršavati i nuditi kao uslugu ili kao gotov proizvod ovisno o potrebi klijenata.

KARIJERA

Od samog početka sam petljao u Adobe Photoshopu i CorelDrawu sa kratkim izletima u Adobe Illustrator. Više od 20 godina radim u digitalnom tisku gdje sam prošao sve pozicije odnosno dodavao ih u svoje svakodnevne obveze. Većinu i dan danas koristim u svakodnevnom poslovanju.

 

Počeo sam kao potrčko i pomoćnik u doradi. Zatim krenuo raditi print/cut,  vođenje skladišta, grafička priprema i dizajn, održavanje računala, vođenje tiska i dorade,  vođenje klijenata, nabava materijala, kalkulacije, ponude, računi, uvoz, tehnička podrška.

Najmanje iskustva imam u montaži tj. aplikaciji naljepnica velikog formata što se nadam da ću vođenjem svoje firme korigirati te bez ustručavanja dodati na popis iznad :)

Printing plate and ink

PROIZVODI

Ovdje ću probati nabrojati sve vrste proizvoda koje sam osobno izrađivao ili su prošli kroz moje ruke u nekom obliku:

Naljepnice za boce, naljepnice za kozmetiku, naljepnice za promo artikle, naljepnice za reklame, plexi reklame, forex reklame odnosno reklame na laganim plastičnim pločama, dibond reklame odnosno reklame na aluminijskim višeslojnim (sandwich) pločama, naljepnice za svjetleće reklame, naljepnice za vozila (auti, kamioni, caddy-i, kombiji, hladnjače...), naljepnice za izloge, naljepnice za sandučiće, pločice za sandučiće, pločice za vrata,  naljepnice za vrata, naljepnice za  preljepljivanje, naljepnice za  trajne jumbo reklame, naljepnice za gradilišta, ploče za označavanje gradilišta gradilišta, cerade za označavanje gradilišta, magnetne folije/naljepnice za vozila, taxi ili frižidere, naljepnice za natpisne table, naljepnice za video nadzor, naljepnice za važne obavjesti, naljepnice za radna vremena, naljepnice za podatke o firmi, naljepnice prijevoz za vlastite potrebe, deklaracije, pjeskarene naljepnice sa efektom pjeskarenog stakla za privatnost, mutne naljepnice, rupičaste naljepnice, naljepnice za  označavanje, naljepnice za signalizaciju, naljepnice za putokaze, naljepnice za inventar, naljepnice za kuhinje, naljepnice za stakla i za kuhinjska stakla, naljepnice za zatamnjivanje prozora, naljepnice za zatamnjivanje automobila, naljepnice za zatamnjivanje prozora zgrada...

 

Razni promo stalci, plexi stalci, PVC pultevi, POP-UP pultevi, POP-UP zidovi, Roll-up stalci, Beach flag stalci, A-stalci, X-banner stalci, zastave za jarbole, svečane zastave, državne zastave, beach flag zastave, stolne zastave, brodske zastave, promo trake oko vrata, trake za ključeve, trake za akreditacije, kemijske, upaljači, rokovnici, kalendari, tisak na majice, tisak na platnene vrećice, tisak na ceradu, oznake PRODAJE SE, slike za zid, zidne tapete, plakati, tisak na slikarsko platno, vizitke, posjetnice, letci, katalozi, wobbleri, brošure, akreditacije, cjenici...

Print Making printing plate

STROJEVI I TEHNOLOGIJE

Započeo sam rad na Roland, Encad i Rastergraphics printerima. To su bili piezzo, termalni i elektrostatski printeri, a za ekstra trajnu primjenu se koristio sistem 3M Scotchprint tehnologije. Prvi rezač je naravno bio Roland. Seal plastifikator i preša za toplo i hladno preslikavanje te laminiranje. Tekući laminator nepamtljivog naziva, Xerox DC12 printer te razni kineski solventni printeri.

Sljedeća faza je bila najviše usmjerena na sublimaciju pomoću Epson printera te kasnije D.Gen printeru u kombinaciji sa nekim stvarima rađenim u Flexo tisku te naravno neizbježan Roland eco-sol print/cut. U to vrijeme sam prošao i početne obuke za rad na digitalnim jacquard strojevima (tkalački stan) marke Jakob Müller AG.

Zatim opet rad na Roland print/cut eco-sol printerima sa kojih se prešlo na Epson eco-sol printere u suradnji sa Summa cutterom za folije te Summa Flatbed cutterom sa promijenjivim modulima koji omogućuju ricanje, prorezivanje i biganje ovisno o vrsti materijala te cnc izrezivanje tanjih i debljih materijala.

ozren-profile-pic
bottom of page